Match Race Center

Match Race Center är en mötesplats och arena för matchracing. Centret bedriver träning, tävling samt företagsseglingar i våra nya Far East 28R. För tillfället består centret av ca 40 seglare fördelat på 7 lag som regelbundet tränar och tävlar för att uppnå sina mål. GKSS Match Race Center är Sveriges mest framgångsrika centrer för matchracing och flera av våra lag seglar på den absoluta världsnivån. 

Medlem i GKSS Match Race Center

Genom att köpa ett abonnemang i GKSS Match Race Center får ni obegränsad tillgång till våra Far East 28 R. Bokningar av träning sker via centrets egen bokningssida. Ni som team köper gemensamt ett abonnemang och blir på medlemmar i GKSS Match Race Center. Förutom tillgång till båtarna får ni även delta i våra organiserade träningar med tränare ca en ggr/vecka.

Som medlem får du förutom fri tillgång till våra båtar även möjligheten att delta på de organiserade träningar med tränare som klubben bedriver varje onsdag. 

Teamen består av 4-5 personer för mix eller herrlag samt 5 personer för ett tjejteam.

Båtarna ligger i vattnet från tidig vår efter att isen släppt till slutet av november. GKSS står för drift av båtarna men teamen förväntas utföra enklare reparationer om skada uppstår under träningspass. Årsavgiften för medlemskap i GKSS Match Race Center är 30.000kr. För att få segla krävs också en deposition på 15.000kr som återfås då teamet väljer att avsluta sitt medlemskap i Match Race Center.

Om du vill skaffa ett abonnemang ska du läsa Instruktioner MRC, ladda sedan ner Avtalet här. Skicka det sedan tillsammans med Besättningsuppgifter till mrc@gkss.se

Abonnemangsavtal Besättningsuppgifter Instruktioner MRC Boka träningsbåt

 

Inget lag? - Inga problem.

För dig som inte har ett fullt lag så arrangerar Match Race Center regelbundet kurser i matchracing. Kurserna är en utmärkt mötesplats för dig som vill finna likasinnade och kanske är det början på en lång och rolig resa inom matchracingen.

 

Kappseglingskurs

Kappseglingskurs för vuxna

För dig som har seglat en del och nu vill utvecklas och lära dig mer om kappsegling i kölbåt (Fareast). Denna kappseglingskurs genomförs i Långedrag och vi seglar runt rundningsmärken på vattnet utanför GKSS. Under kursens gång tränar vi på besättningsarbete, trimning och taktik. Då dessa moderna båtar saknar motor ingår även segling in och ut ur hamn i utbildningen. Varje båt seglar med en besättning om 4-5 seglare samt har en instruktör ombord.

Kursen går på tisdagar med start 26/4 samt torsdagar 12/5 och 19/5 kl. 17.00-ca. 20.30.

5-7 tillfällen beroende på väder.

Till denna kurs kan du använda ditt friskvårdsbidrag. Pris: 3 950kr (Avser 5 tillfällen) därefter 790kr/tillfälle 

Boka

Kontakt

Mattias Rahm
Koordinator MRC
mattias.rahm@gkss.se
0705- 15 56 63