AccessAbility Center

Verksamheten riktar sig till barn och unga med funktionsvariation. Verksamhetens instruktörer är utbildade och har erfarenhet av många möten med barn och ungdomar med olika behov. Arbetssättet bygger på att se varje individ, varje seglare och skapa individuella förutsättningar.

Aktiviteter

GKSS-AccessAbility Center har följande verksamhet:

Måndagar
2 grupper. För dig som är nybörjare och behöver mycket stöd i din seglingsaktivitet.

Tisdagar
1 grupp. Kappsegling och träning för dig som vill ha seglingen som din idrott.

Sommarläger
2 stycken. Barnläger med fokus på lek och vattenvana. Kappseglingsläger med fokus på träning och kappsegling.

 

Bokningen görs via vår Webbshop, vi tar inte emot bokningar via telefon eller mail

Boka

 

Har du frågor om Access seglingen.  

Kontakta: 

Caroline Sylvan 

caroline@passalen.se

 

Accessability center har även samarbete med föreningen Passalen som driver Jubileumsparken där det finns möjlighet till segling för alla.

Läs mer om aktiviteterna här  

Accessjolle

Access 2.3 dinghy eller kort och gott Accessjollen, är en jolle som är konstruerad för att göra segling okomplicerad och lättillgänglig. Jollen används idag av GKSS – AccessAbilitycenter, en gren inom seglarskolan som arbetar med segling för barn och ungdomar med funktionsnedsättning. Med hjälp av ett centerbord vilket vätskefylls vid sjösättning, blir jollen svår att välta. Jollen är lättmanövrerad för ovana seglare och placeringen mitten i båten ger god balans.
Accessen ska kunna seglas av alla, oavsett funktionsnedsättning, tidigare kunskaper eller förmåga. Accessjollen kan du segla själv eller tillsammans med en annan kursdeltagare eller instruktör. Accessjollen 2.3 är en australiensisk konstruktion ochs seglas i över 15 länder. Den är ävenen godkänd klass inom ISAF (International Sailing Federation).

Teknisk data Access 2.3 Dinghy
Längd: 2.3 m
Bredd: 1.25 m
Djupgående: 0.9 m
Totalvikt: 70 kg
Kölvikt: 20 kg
Bärighet: 120 kg
Mast längd: 4.2m
Storsegel: 3.8 m2