Rebecca och Vilma vinner VM SILVER!!!

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler vinner silver på VM efter mycket stabil och hög nivå genom hela mästerskapet. Guldkampen stod mellan Vilma och Rebecca och de regerande världsmästarna från Nederländerna van Aanholt/Duetz där nederländskorna säkrade guldet i det avslutande medaljracet.

I det avslutande medaljracet var det fem poäng upp till ledande van Aanholt/Duetz. Vilma och Rebecca gick för guldet och och var så nära att göra en kanonstart närmast babords startmärke som var den fördelaktiga sidan. Tyvärr vred vinden lite för mycket åt vänster precis innan start vilket gjorde att de inte nådde upp till startmärket och var tvungna att slå över till babord och gå bakom styrbordsbåtarna. Det blev ett svårt utgångsläge som inte gick att hämta upp. 

Teamet har seglat tillsammans under ca ett år. Både Rebecca och Vilma har en gedigen erfarenhet i 49erFX klassen sedan tidigare men det är en stark prestation att kunna bilda ett team med så hög kapacitet under så kort tid.

Förutom VM silvret vann de tidigare i år ett EM silver och har haft topplaceringar på världscupen.

Rebecca och Vilma har gjort en fantastiskt stark prestation på detta världsmästerskap i 49erFX. I både lätta och hårda vindar har teamet visat att de har en otroligt hög kapacitet.

Stort Grattis Rebecca och Vilma till VM-SILVRET!!

Uppdaterad: 2022-09-05