Pallplatser på Kieler woche

Vilma Bobeck och Rebecca Netzler kom på silverplats i 49erFX på Kieler woche och i 470 tog Lovisa Karlsson och Anton Dahlberg bronsplatsen.

Två pallplatser och bra prestationer överlag av våra seglare på Kieler woche. Regattan avslutades idag med medaljrace för de tio första båtarna i respektive klass. I 49er FX gjorde Rebecca Netzler och Vilma Bobeck en riktigt bra start med perfekt acceleration och timing. Det blev sedan en fjärdeplats i mål men det räckte med marginal för att ta silverplatsen totalt. I 470 seglade Anton Dahlberg och Lovisa Karlsson sin andra regatta tillsammans och kom på bronsplats, starkt! Olivia Bergström och Hugo Christensson gjorde också en mycket bra regatta och slutade på 8e plats.
I Nacra kvalade Ida Svensson/Marcus Dackhammar återigen in till medaljrace och blev nia totalt, Emil Järudd och Hanna Johnsson kom på 13e plats. Nacraseglarna har jobbat hårt med teknik och trim under den senaste månadens träning och fartmässigt ligger de bra till mot världseliten som var samlad på Kieler woche.

Uppdaterad: 2022-06-26