Team GKSS GKSS OS-klubb
Tipsa en vän
Skriv ut sidan
Bookmark and Share

GKSS MatchRace Center

I Långedrag kan du segla så länge isen inte ligger! Vi vill kunna ge många en möjlighet att känna på och utvecklas i den sport vi älskar.

Du behöver inte äga en egen båt utan båtarna ligger här från mars till december. Som abonnent i GKSS MRC får du inte bara träna och tävla, du får segla till isen ligger!

GKSS Match Race Center har fyra topputrustade båtar till förfogande. Träning, tävling och företagsseglingar planeras så att risken för krockar minimeras. Allt för att du skall få segla så mycket som möjligt!

Är ni ett gott team redan som är sugna på att komma ut och köra kan ni köpa ett års abonnemang. Det finns allt från elitseglare till nya ”rookies” bland teamen och det gör att vi alltid kan erbjuda bra sparring ute på vattnen i Långedrag och inne vid bryggan utbyts många tips och råd mellan seglarna när det riggas och riggas av.

Är du sugen på att utvecklas inom matchracing men saknar besättning kan du komma igång genom att delta i någon av våra matchracing kurser. Här får man träna och ta del av matchracingens grunder tillsammans med likasinnade.

Trimma ditt företag eller ditt team - segling är en lagsport!
Alla i besättningen har olika men lika viktiga funktioner. Problemlösning, strategitänkande, taktiska beslut och fysiskt arbete. Det där som var förr, med en skeppare som gav alla order och sa till folk exakt vad de skulle göra, är precis lika ineffektivt på en segelbåt som i ett företag. GKSS Match Race Center vill ge er en upplevelse av sol, god mat, teamwork, smak av salt och segerns sötma.

Vi ger er en möjlighet att känna på styrkan i ett team, när det fungerar ihop och driver en båt framåt mot det mål man satt upp. Bjud in dina kunder eller kollegor till en dag på havet. Ni behöver inga förkunskaper utan ni har elitseglare vid rodret som ihop med er utmanar havet och vindens krafter i kamp mot konkurrenten.

Efter en dag eller några timmar på havet smakar maten alltid gott. Sitt på piren och smaka fiskgryta med aioli eller avsluta dagen med regattamiddag och skåla för segrarna.

Det är tufft att segla matchracing och dagen eller till och med dagarna efter känns det i hela kroppen att man varit med. Men den verkligt viktiga känslan sitter kvar mycket längre.

Vi finns både på Långedrag och i Marstrand och västerhavet ligger alltid öppet för en fantastisk upplevelse.

Köp en eller flera båtar
Vill ni bli partner i GKSS Match Race Center?  Fler och fler företag inser det stora värdet av segling. Båt och besättning är en utmärkt exponeringsyta och segling i sig är ett perfekt sätt att trimma ett team eller att använda sig av som utgångspunkt för framgångsrika möten med kunder. Att ”köpa” en båt, gör man årsvis. Och man kan ”köpa” båten på flera olika sätt. Oavsett sätt försäkrar du dig om att ditt företag kommer att synas på skrov, segel, kapell och flaggor. Ditt företag får segla matchracing i GKSS regi och ni kommer att synas på GKSS hemsida och i Seglarbladet. Går ditt företag i båtköpartankar så är det enklast att kontakat oss på GKSS Match Race Center så tar vi fram just den båttyp som passar dig.

Matchvärd
Bli värd till en av våra matchracing regattor och sätt ditt namn på regattan! Vi har 9 matchracing regattor på flaket utanför Långedrag. Från mars till december kan du uppleva