Vuxen-utbildningar

Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av segling men vill lära dig att ta eget ansvar ombord, är våra weekend- och veckokurser kurser ett bra alternativ för dig. Under praktisk ledning av erfarna instruktörer får du, tillsammans med din grupp, lära dig grunderna i segling. Det är även möjligt att boka en hel båt med skeppare om ni vill genomföra en specialkurs. Tänk på att du fr o m 2018 kan använda friskvårdsbidraget till vissa av våra kurser.

Information om kurser o läger 2019 kommer inom kort !

Grundkurs

Elever med viss seglingserfarenhet och nybörjare är vår målgrupp för denna kurs. Ett utmärkt tillfälle om du tidigare varit ”passiv” seglare och nu vill lära dig att ta eget ansvar. Eleverna delas in i grupper efter förkunskaper. De olika momenten tränas efter varje elevs egna förutsättningar. Det kan alltså finnas både nybörjare och mer seglingsvana vid en och samma kurs. I kursen ingår seglingsteori, sjömanskap och knopövningar.

– Weekend/ fredag till söndag, start från Långedrag

Boka   Information

Weekend/ fredag till söndag, start från Marstrand. 
Halvpension med boende i dubbelrum på Korvetten på Marstrand. 

Boka  Information

Veckokurs/måndag till torsdag, start från Marstrand.
Halvpension med boende i dubbelrum på Korvetten på Marstrand. 

Boka  Information

Fördjupningskurs

För dig som har grundkunskaper och vill utvecklas och lära mer har vi fortsättningskurs i Långedrag eller på Marstrand. Under kursens gång märker du att du får större säkerhet och fördjupade kunskaper i seglingsteknik, trimning och taktik.

Boka Marstrand

Boka Långedrag

Jollesegling för vuxna 

Vi seglar våra trevliga Topper Omega jollar i Långedrag under ledning av duktiga kappseglare. Kursen är 6 st vardagskvällar vår och höst. Du ska kunna grunderna i segling som t ex hur man slår och gippar. 

Jollesegling för vuxna i Långedrag Tisdagar kl 17- ca20

 

Boka 

Träning med kölbåt

För dig som kan grunderna i segling men vill utveckla dig. Vi tränar båthantering, snabba manövrar, genaker och trim. Tanken är att vi ska förbereda oss för att börja kappsegla med mellanstor kölbåt.

 

Boka 

Långsegling

Vi tänkte ta en lite längre tur på 3-4 dagar under v.32 (mån-ons/tors). Om vädret och vind tillåter så planerar vi att ta en Läsö-Skagen tur. Vi kommer att prata lite om ruttplanering, att segla på kompass jämfört med plotter. Skönt att se horisonten en stund och kanske ett bad när vi kommer fram. 

 

Boka 

För mer info ring eller maila

 Kontakt

          

Pelle Swanbeck                   Irén Sköldberg
Utbildningsansvarig             Administration seglarskola
pelle.swanbeck@gkss.se     seglarskolan@gkss.se
0707-20 30 00                       031-69 68 32