Vuxen-utbildningar

Oavsett om du är nybörjare eller har erfarenhet av segling men vill lära dig att ta eget ansvar ombord, är våra weekend- och veckokurser kurser ett bra alternativ för dig. Under praktisk ledning av erfarna instruktörer får du, tillsammans med din grupp, lära dig grunderna i segling. Det är även möjligt att boka en hel båt med skeppare om ni vill genomföra en specialkurs.

Grundkurs

Elever med viss seglingserfarenhet och nybörjare är vår målgrupp för denna kurs. Ett utmärkt tillfälle om du tidigare varit ”passiv” seglare och nu vill lära dig att ta eget ansvar. Eleverna delas in i grupper efter förkunskaper. De olika momenten tränas efter varje elevs egna förutsättningar. Det kan alltså finnas både nybörjare och mer seglingsvana vid en och samma kurs. I kursen ingår seglingsteori, sjömanskap och knopövningar.

Fördjupningskurs

För dig som har grundkunskaper och vill utvecklas och lära mer har vi fortsättningskurs i Långedrag eller på Marstrand. Under kursens gång märker du att du får större säkerhet och fördjupade kunskaper i seglingsteknik, trimning och taktik.

Nytt för i år!

Jollesegling för vuxna 

Vi seglar våra trevliga Topper Omega jollar i Långesrag under ledning av duktiga kappseglare. Kursen är 6 st vardagskvällar vår och höst. Du ska kunna grunderna i segling som t ex hur man slår och gippar. 

Kappsegling

Vi tränar kappsegling med våra Elan 310, 6 kvällspass under 3 v. Först en träningskväll och sedan en kappseglingskväll, därefter byter vi possition i båten och har en träningskväll och en ny kappsegling o s v. Tanken är inte att tävla för att vinna utan för att utveckla oss som seglare och ha kul! 

Kurstillfälle:6 pass under 3v en kurs på vår och höst. Måndagar Kappsegling , Onsdagar Träning

Pris: 4 200 kronor. .

Långsegling

Vi tänkte ta en lite längre tur på 3-4 dagar under v.32 (mån-ons/tors). Om vädret och vind tillåter så planerar vi att ta en Läsö-Skagen tur. Vi kommer att prata lite om ruttplanering, att segla på kompass jämfört med plotter. Skönt att se horisonten en stund och kanske ett bad när vi kommer fram. 

Bokning till kappsegling och Långseglingen går INTE göra på våran hemsida.

Maila pelle@gkss.se för intresseanmälan och mer info.

 

Bokning

– Weekend/ fredag till söndag, start från Långedrag
Pris 3 500 kronor. Inkl mat

Boka   Information

Weekend/ fredag till söndag, start från Marstrand.
Pris 4 000 kronor. Inkl. Halvpension med boende i dubbelrum på Korvetten på Marstrand. 

Boka  Information

Veckokurs/måndag till torsdag, start från Marstrand.
Pris 5 500 kronor. Inkl. Halvpension med boende i dubbelrum på Korvetten på Marstrand. 

Boka  Information

Jollesegling för vuxna i Långedrag.

Pris 3 700 kronor.                                          

Boka

För mer info ring eller maila

 Kontakt

Pelle Swanbeck
Utbildningsansvarig
pelle.swanbeck@gkss.se
0707-20 30 00