Svensk Drakklubb firar 70 år

Draken kom till genom en konstruktionstävling på ett initiativ från GKSS för 90 år sedan. Kriterierna var att man önskade att båten skulle vara "relativt snabb, lagom stor och sjöduglig häckbåt med ett för seglaren tilltalande yttre”.

I år firar Svensk Drakklubb 70 år och det vill man fira med en rad aktiviteter under året. Först ut är en träff på Båtmässan i Göteborg, måndagen den 5 februari och från klockan 17 finns ”Drakklubben" på plats vid "Seglarhänget" på plan 2 i F-hallen för en "after work".

Där kommer man prata om Dragon Gold Cup som avgörs på Marstrand 2021 och arrangeras av GKSS och MSS. Tillsammans med Martin Westerdahl, som vann den prestigefulla tävlingen 2016, får vi veta vad som gör trofén så åtråvärd och vad som avgör ett lyckat arrangemang.

Legendaren Hans Wallén finns också på plats för ett samtal med den flerfaldige svenska mästaren Martin Pålsson om klassens unika egenskaper i syfte att få fler att segla Drake - bland annat under vårens "prova-på-dagar” i Långedrag och på Marstrand. Man kommer också att berätta om Drakbörsen som är Svensk Drakklubbs initiativ för att köpa eller hyra båt.

GKSS vill också tipsa om en mycket intressant temadag på Båtmässan som startar klockan 15 samma dag. Det är en hyllning till Kungsviken - orten på norra Orust där bland annat de första Drakarna byggdes.”

//Marknad- och Informationskommitén

Drakklubben 70 år

Uppdaterad: 2018-02-01