Insamling till nya Seglarskolebåtar

Förra året köpte vi 10st nya RS Quest till GKSS seglarskola på Aeolusön och i Långedrag. För att vår viktiga lägerverksamhet skall fungera och så många som möjligt av våra deltagare skall få använda de nya båtarna vill vi fortsätta och byta ut resterande 10st båtar redan till sommaren 2020. Dessvärre har vi inte på egen hand råd att köpa in alla jollar som vi skulle önska. Därför frågar vi nu våra medlemmar om ett bidrag till en hel eller en del av en båt - alla bidrag mottages med tacksamhet.

Varje år lär sig 750 barn att segla i GKSS seglarskolor. För att vi ska kunna fortsätta utveckla seglarskolan o möjliggöra för fler att lära sig segla behöver vi fortsätta det vi startade förra året och köpa in ytterligare 10st nya jollar till seglarskolan.

Ditt bidrag är viktigt
 Dessvärre har vi inte på egen hand möjlighet att köpa in så många jollar som vi skulle önska. Därför frågar vi nu våra medlemmar om ett bidrag till en hel eller en del av en båt - alla bidrag mottages med stor tacksamhet.

Alla bidragsgivare till detta specialprojekt kommer att få sitt namn på en fin skylt på ”Varvet” på Aeolusön och omnämnas i GKSS, Seglarbladet mm. Skänker ni en hel båt så ges möjligheten att döpa den och få glädje att se den segla runt Aeolusön i sommar med glada barn. 

Specifikation - RS Quest

Längd: 4,29 m

Bredd: 1,83 m

Skrov vikt: 135 kg

Krysställ: 11 kvm

Skrov: Stryktåligt sandwich i polyetylen

Rigg: aluminium

Material stor och fock: Dacron

Både centerbord (glasfiber) och roder (aluminium) är uppfällbara

Pris: 88 000 kr

Questen är kompakt, enkel, stark, lätt och stadig. Den har en stor, självlänsande, sittbrunn för upp till fyra personer. Båten är stor nog för en instruktör och två eller tre elever och tillräckligt liten för lätt hantering på land och i vattnet.

Sätt in ditt bidrag GKSS BG 162-5912 märkt med Quest och familjens/personens namn. Skicka därefter ett mail till Klubbdirektör Thomas Rahm på thomas.rahm@gkss.se där du anger att inbetalning är gjord och uppge namn som skall stå på donationen samt dina kontaktuppgifter så att vi kan kontakta dig (e-post och telefonnummer).

I takt med att vi får våra nya båtar på plats kommer vi att sälja våra Topper Omega. Priset för dessa kommer att ligga på 23 000 kr/st. Om du är intresserad av att köpa en av de äldre Topper Omegorna kontaktar du Thomas Rahm på thomas.rahm@gkss.se.

 

Uppdaterad: 2019-12-19