Om GKSS

GKSS grundades 1860 och är idag en av Sveriges största idrottsföreningar med ca 2700 medlemmar och den ledande inom segling. Basen för vår verksamhet är kappsegling, träning och utbildning med inriktning mot ungdomarna men även vuxna seglare som vill utvecklas vidare. 

I Långedrag har GKSS hemmahamn med ca 530 båtplatser, klubbhus med kansli, restaurang, konferens- studielokaler samt omklädningsrum med dusch och bastu. Vårt klubbhus är samlingspunkten för många aktiva både sommar som vinter. Under hela sommarhalvåret pågår kappseglingar, seglarläger, träning och olika företagsevenemang. Under vinterhalvåret samlas träningsgrupper här för att planera inför kommande säsongs tävlingsschema, snacka taktik, vägval och tolka kappseglingsregler. På vintern har vi också en omfattande kursverksamhet samt utbildning av instruktörer.

Alla större tävlingsarrangemang med olika VM och EM, GKSS Match Cup och Marstrandsregattan äger rum i Marstrand. Klubbhuset ”Korvetten” fungerar som regattaexpedition och är en naturlig samlingsplats för tävlingsdeltagare och funktionärer. Korvetten fungerar även som lokal vid träningsläger för elitseglare och används för konferensverksamhet övrig tid.

Vad söker du?

Klubbhuset och karta Personal Organisation Team GKSS Rio-klubben Nyheter Kalender