Marstrandsregattan

2016-07-21 21:00

Den naturliga samlingsplatsen för kappsegling i kölbåt!

Obs! Tyvärr måste vi meddela att årets Marstrandsregatta ställts in till följd av för få anmälda deltagare. Vi ser fram emot GKSS övriga kappseglingar och att återkomma med Marstrandsregattan 2017.

Marstrandsregattan är en av Sveriges äldsta kappseglingar, med över 100 år på nacken.

GKSS vill med detta arrangemang att Marstrandsregattan åter igen ska bli en samlingspunkt för alla seglare i kölbåtar under några dagar på sommaren.

Dessutom vill Västkustens Seglarförbund (VKSF) och GKSS göra Marstrandsregattan till den årligen, återkommande kappseglingen där möjlighet finns för kölbåtsklasser att ha ett DM.

Men viktigast är att alla kan vara med på Marstrandsregattan oavsett kölbåt, och att vi alla får några mysiga, roliga, helst soliga seglingsdagar tillsammans.

Men för att man i en klass ska få segla ett DM så finns det några krav. Klassen ska ha klassregler (Se SSF hemsidan, Tävlingsreglementet). Dels ska det vara minst fem båtar på startlinjen, från minst två klubbar från Västkustens Seglarförbund och minst tre seglingar måste vara planerade, varav minst två måste genomföras.

Men alla ska kunna vara med, så man kan givetvis segla en vanlig regatta i sin klass, eller man kan segla SRS (med mätbrev).

Huvudsaken är att vi alla ses, minglar och har trevligt några sommardagar.

Så kom igen nu, samla dina vänner, ring båtkompisarna i din hamn och få med dem också, eller ta kontakt med ditt klassförbund och sprid informationen.

Så ses vi i Marstrand och på Marstrandsfjorden mellan 21 – 23 juli i sommar.

Välkomna önskar Tävlingsledningen.

Läs mer...